KO.

Bäste Tobias gav mig en uppgift såhär på kvällskvisten och jag blev så exalterad att jag drog igång med skissandet direkt. Våldsamma sötsaker, det kan ju inte bli bättre. I skrivande stund håller jag på att skissa upp på nytt i mitt A3 block. Please come again.

It always ends with sundays.

Det blev helg, jag firade med vin och ritpaus. Ett nytt tatueringsuppdrag trillade in. Peppt! Avslutar veckan med att kolla på The Big Bang Theory och köra datorbackup samt fnula på den där tatueringen. Hejdå så länge.

Forget me not.

Alla tusen grejer som dyker upp i skallen ska ner i den här boken. Bokidéer, illustrationsidéer, kloka ord, citat, inspiration, you name it. Precis allt av värde. Den åker med i väskan varje dag. Det dumma är att jag inte har någon bra mini-penna som kan hålla den sällskap, jag får dra ut och leta. Hejdå.


Land i sikte.

Ett stycke utbyggd tatuering färdig. Riktigt jävla asroligt att göra och rätt skönt när man har något att utgå ifrån. Wäh wäh wäh, mer sånt!


Före:


Kaniner och kalkering.

Medans jag kalkerar av den röriga tatueringsskissen på finpapper sitter Rasmus på min nygamla trasmatta och tuggar på nån morotspinne. Finaste mattan, som jag snodde helt ärligt från mammas arbetsrum. Förlåt.

Älskade mamma.

Mammor fyller ju år ibland, och när de gör det kan man pyssla ihop ett kort med tekannor man hittar på internet och ett fint snöre man fick själv när man fyllde år. Sen trixar man lite tills det blir sådär födelsedagsgulligt. Grattis mamma.

SCHÄPP.

När min tv-teckning ligger och gror lite i blocket startar jag upp nästa projekt. Johans skepptatuering ska byggas ut, och har man inget ljusbord får man köra old school på fönstret. Ahoy matey!

All the cards left to play.

När det som skulle blivit gjort idag inte alls blev det kan man sitta uppe och tänka på att man fanimig ska göra det imorgon. Skepp, tv och tekannor. Också ska jag skriva ner alla idéer. Så äre.

Elliott Smith-Angeles

Give me a break.

Tog en paus och åkte till både Stockholm och Göteborg på mindre än en vecka. I Stockholm fanns min bästa Kajsa, som gjorde brunch till mig och sydde en asfin leopardluva. I Göteborg åt vi tills vi dog och njöt av solen fast det blåste upp till en ny istid. Det är bra att åka runt sådär, man får inspiration och massor av bra idéer. Plus att jag fick en lila anteckningsbok att skriva ner allting i. Dags att gräva ner sig i pennskrinet igen. Hejrå.

Skägg.

I julas knåpade jag ihop en presentask, av en gammal smyckesask och lite fantasi, till Erik. I den stoppade jag en kylskåpsmagnet som sa "Alla borde ha skägg", för det borde ju faktiskt alla ha. Knöt in den i vitt papper och svarta sidenband. Hepp!

Making TV history.

Nytt projekt. Gamla tvapparater och grafiska löv, en idé jag har haft i huvudet i flera månader utan att veta var den kom ifrån. Ett helt A3 ska fyllas upp, mycket svart och skrikiga färger. Oh yeah.


Trying to get a piece of mind.

Om man har lite ritkramp, som jag har just nu, är det bäst att göra något helt annat en stund. Äta våfflor till exempel. Och då menar jag inte fuskversionen som man köper i affären utan riktiga "äggavåfflor". Mmhmm.

Sött och sliskigt.

Nästan det första jag ritade när jag hittade mina gamla Alligator pennor, som jag fick i typ femte klass, var de här godsakerna. Rätt sött ändå. Alla färdiga teckningar sätter jag in i en fin rosa pärm som jag köpt på Åhléns, då blir det lite extra mysigt att titta igenom.

Bläck, blyerts.

Knep.

Ska man sitta och rita i en hel massa timmar hjälper det om man har tuffa disconaglar som glittrar så in i helvete. Bara ett litet tips.

Klara Vilds skor.

En lillkusin till min tjejkompis skulle få skor i födelsedagspresent. På barnskor kan man ju go bananas tänkte jag och testade glitterstenar på en sida. Skitgulligt, om än tidskrävande. Glittret blev ett hav där det bodde en val. Bilderna gör de inte riktigt rättvisa kanske, stenarna glimmade som tusan.

Textilpenna, universallim, glitterstenar i plast.

Manda Svenssons skor.

Ett par beställnings skor till. Manda jobbade som kock, därför var mat och kniv givna motiv. Lilla rimmet där, höhö. Sjukt taskiga bilder, sorry. De såg inte alls så kackiga ut i verkligheten.

Textilpenna.

Lisa Anderssons skor.

Efter framgången med Josefines skor hörde en tjej av sig hela vägen från Norrland, hon ville också ha skor. Självklart liksom! Ritade ett prov som hon blev eld och lågor över, sen satt jag och ritade i raketfart. Här är resultatet.

Textilpenna.

Josefine Perssons skor.

Förra året när Josefine fyllde år bestämde jag mig för att rita ett par skor till henne. Jag hade gjort ett par till migsjälv flera år tidigare och tyckte det var dags igen. Något av det roligaste som finns. Tejpade in de i ett rosa paket och drog henne med mig på afternoon tea.

Textilpenna.Hegge 25år.

Födelsedagspresent till en skräckfilmsfantast. Helst jättegamla med jättemycket fejkblod!
InDesign, Illustrator, Photoshop

Bubbelelefant.

Någon sa att flygande blå elefanter var hysteriskt roliga, jag gillar mina med såpbubblor istället.

Bläck, blyerts

Diamond sugarskull.

Började trixa med sugarskulls, hur roligt som helst. Detta är den första färdiga.

Bläck, blyerts

Födelsedagskort.

En dag fyllde Josefine år, då skickade jag en sånhär på posten. Banderollen fick ett PUSS också.

Bläck, blyerts

Pandan levererar.

Varför trixa med en massa tuffa grejer om ingen kan se det ändå? Nu kan man det. Amen varsågoda då.


RSS 2.0